Mette Lykke Rathje

metteHvor skal du udsendes til:
Kilimanjoro School of Pharmacy (KSP), Moshi, Tanzania

Hvornår:
Midt marts – midt juli 2015

Navn:
Mette Lykke Rathje

Alder:
30 år

Uddannelse:
Cand. Pharm.

Hjemby:
København

Hvad skal du lave i Tanzania?
Jeg skal arbejde på et projekt om at styrke den studenterpolitiske organisation på Kilimanjaro School of Pharmacy (KSP). Hensigten med dette er at den studenterpolitiske organisation i større grad vil blive en vigtig medspiller for ledelsen og underviserne på KSP. Derudover vil de studerende også have gavn af at styrke deres faglige netværk og det håber vi at kunne skabe en platform for.

Slutteligt bliver en vigtig del af udsendelsen også at lave lidt feldtarbejde for FuG, for at afdække de konkrete problemstillinger på apoteker dertilhørende uddannelsesbehovet.

Hvad er din motivation for at tage af sted?
Jeg har altid godt kunnet tænke mig at komme lidt ud af andedammen. Jeg har boet i København hele mit liv og tænker at lidt nyt perspektiv var på sin plads. Derudover har jeg selvfølgelig også et ønske om at gøre verden til et bedre sted, og min idé er at dele lidt ud af alt det jeg har været så privilegeret at få serveret grundet geografi.

Hvilke forventninger har du til udsendelsen?
Jeg har aldrig rigtig været i Afrika, så jeg har en helt klar forventning om at jeg bliver stillet i nogle uventede situationer, som jeg ikke aner hvordan jeg skal håndtere. Så jeg forventer at få lejlighed til at demonstrere (/træne) min forandringsparathed og kulturelle forståelse selvfølgelig.

Derudover glæder jeg mig med mødet med den helt anderledes kultur og livsindstilling. Jeg håber at møde den optimisme som man ikke ser i nyhederne, men som jeg har fornemmet er der. Fra tidligere møder med folk fra kontinentet, så lader den yngre generation til at ville ændre den verden og skabe en bedre fremtid. Den slags udtalt motivation hører nok lidt til sjællenhederne herhjemme, så jeg tror (/håber) jeg finder den dernede.

Nævn tre ting du helt sikkert vil medbringe:
Udover de helt kedelige og administrative ting, så bliver det lommelygte, billeder af kæreste, famille og venner, samt bøger fra min tid i samfundsfarmaci om kvalitative undersøgelser og aktionsforskning (ja, hvem havde troet det).

 

Historier fra Mettes udsendelse: