Bliv udsendt

Når Farmaceuter uden Grænser søger frivillige annonceres det med stillingsannonce her på siden, via foreningens Facebook-side og oftest også i Pharmadanmarks nyhedsbrev Fredag Formiddag. Se også aktuelt nedenfor.

Aktuelt

Vi søger lige nu frivillige til at rejse til Hospitals Apoteket i Masanga, Sierra Leone på vegne af  projektgruppen i Danmark. Se mere her

Er du interesseret så send en kort beskrivelse dig selv og motivation til sierraleone@fug-dk.dk.

Hvem bliver udsendt?

Farmaceuter uden Grænsers projekter har fokus på medicinanvendelse og hvorfor personer med en lægemiddelfaglig baggrund typisk udsendes. Traditionelt har der primært været tale om farmaceuter og farmaceutstuderende, men andre relaterede faggrupper er også relevante. De specifikke kvalifikationer afhænger af fokus for den enkelte udsendelse, f.eks. hvorvidt opgaverne omhandler undervisning, apoteksdrift eller kvalitetssikring. Da der er forskel på hvilke profiler vi udsender til de forskellige opgaver, har vi valgt ikke at have et frivilligkartotek.
Udover de faglige kvalifikationer er det også afgørende at den udsendte forstår at begå sig i en kultur, der er meget anderledes end den danske. Her spiller gode kommunikationsegenskaber, fleksibilitet og en god portion gå-på-mod afgørende roller. Dertil skal udsendte være interesseret i udviklingsarbejde og have lyst til at forbedre medicinanvendelsen blandt verdens fattigste.

Hvordan foregår det?

Rammerne for den enkelte udsendelse er defineret i samarbejde med vores lokale partnere i bl.a. Sierra Leone. Farmaceuter uden Grænser hjælper med de praktiske ting omkring rejse og ophold. Det forventes at udsendte deltager i forberedelserne, f.eks. køb af egen flybillet.

Inden afrejse vil der være mulighed for at møde tidligere udsendte og blive forberedt på den kultur, man skal være en del af.

Da udsendelserne er afgørende for Farmaceuter uden Grænsers virke forventes det at den udsendte deltager i kommunikationsarbejdet omkring projektet, man er udsendt for. Det kan f.eks. være gennem indlæg til nyhedsbrevet, artikler, samt foredrag i FUG-regi efter hjemkomst.