Undervisningen i malaria er netop afsluttet for 2.års-studerende på Kilimanjaro School of Pharmacy og for at booste motivationen og indlæringen tog vi på en tur til en malaria-forskningsenhed. Myggene der studeres er små og kan ikke ses på billederne, men begejstringen og nysgerrigheden var stor!
Det var så fedt at høre de studerendes spørgsmål, der både var videnskabelige og praktiske i karakter . ”Hvorfor bliver gravide stukket oftere?” og ”Kan jeg komme til at arbejde et sted som dette?” Ja du kan og hvor er jeg glad for at du spørger!
Men forudsætningen for at kunne få et forskningsrelateret job er at skolen i højere grad fokuserer på at give deres studerende værktøjer fremfor svar. De skal lave projektarbejde, løse problemer, opsøge viden, være kritiske og stille spørgsmål. Men Rom blev jo ikke bygget på en dag, og vi i FuG arbejder sammen med KSP på netop dette.
Min kollega og jeg har aftalt at give de studerende en opgave i forbindelse med ekskursionen for at højne udbyttet. Med inspiration i den forskning de nu har set, skal de formulere et forslag til et nyt forskningsprojekt, med et studie-design og et lille litteratur review. Ahh – hjemmebane!
Forskningsenheden har kontor næsten dør-om-dør med KSP og det ville jo være oplagt at denne ekskursion kunne gentages for de næste årgange. Derfor kæmper jeg lige nu en lille kamp for at etablere en blivende kontakt med enheden og facilitere et godt forhold mellem de to. Min løsning bliver nok at invitere forskerne på en rundvisning på KSP. #FarmaceuterUdenGrænser #PharmacistsWithoutBorders #MalariaControl #StudieEkskursion