Trine F. Søndergaard

Navn:

Trine F. Søndergaard

Hvor skal du udsendes til:

Kilimanjaro School of Pharmacy (KSP), Moshi, Tanzania

Hvornår:

Medio oktober – medio november 2016

Alder:

40 år

Uddannelse:

Cand. Scient. Bibl.

Hjemby:

Bor i Glostrup, kommer fra Nordjylland

Hvad skal du lave i Tanzania?

Jeg skal sørge for at de ca. 800 bøger, som Farmaceuter uden Grænser har indsamlet, kan komme til god nytte på skolen i Moshi. Planen er, at bøgerne skal registreres og klargøres til biblioteksbrug inden afrejsen. På den måde kan selve opholdet på KSP bruges på at indrette biblioteket med den samling, de har i forvejen, sætte FuG’s bøger på hylder, og skabe rammerne for, at der på sigt, og med et minimum af administration, kan foretages udlån fra samlingen.

Hvad er din motivation for at tage af sted?

Jeg ser op til nødhjælpsarbejdere, men mine kompetencer ligger et helt andet sted. Derfor blev jeg virkelig glad da jeg så FuG’s opslag, fordi jeg nu fik en enestående mulighed for at rejse med mit fag.

Det bliver så fantastisk at kunne tage ud og se resultatet af ens indsats i stedet for at sende 500 kroner af sted med en nødorganisation, hvor man ikke helt ved, hvad effekten er.

Når det er sagt, så glæder jeg mig også personligt til at komme ud og se tingene i et andet perspektiv og få et lille indblik i en kultur, der er så anderledes end vores.

Hvilke forventninger har du til udsendelsen?

Jeg forventer at arbejde hårdt og koncentreret, blive i tvivl, savne min familie, blive hundrede erfaringer rigere, vokse med opgaven, og komme helt og aldeles ud af hverdagens trummerum.

Min hverdag herhjemme er fyldt med familiære forpligtelser, og det bliver virkelig mærkeligt at vinke farvel til mand og to børn.

Nævn tre ting du helt sikkert vil medbringe:

En forvasket T shirt med skriften “Just did it!” og mine vandrestøvler. Jeg har i 2014 besteget Kilimanjaro, og det gør jeg bestemt ikke igen. Men et par vandreture, måske endda med den guide, der fik mig på toppen af Kilimanjaro, det er jeg sikker på at der bliver tid til.

Så vil jeg også medbringe nogle poser dansk slik. Hvis ikke bøgerne kan lokke de farmaceutstuderende til biblioteket, så kan jeg måske vække lidt nysgerrighed med en skål dansk slik. Det vigtigste er, at de vænner sig til at komme i biblioteksrummet og bliver opmærksomme på vores bestræbelser.