Tina Holst

Navn:

Tina Nielsen

Hvor skal du udsendes til:

Kilimanjaro School of Pharmacy (KSP), Moshi, Tanzania

Hvornår:

Oktober-November 2019

Alder:

39

Uddannelse:

Cand.Scient.Bibl.

Hjemby:

København

Hvad skal du lave i Tanzania?
Jeg skal klargøre og medbringe omkring 10 laptops, som skal sættes op på skolens bibliotek. Formålet er at opgradere biblioteket til også at være elektronisk via søgeplatformen Hinari (en del af WHO’s Research4Life projekt). Det vil give eleverne mulighed for at få adgang til videnskabelige artikler og andre materialer online, som ellers ville ligge bag betalingsmure. I forlængelse heraf skal jeg også hjælpe med at lave guides/træning i brugen af Hinari og elektronisk informationssøgning.

Hvad er din motivation for at tage af sted?
Min motivation for at tage afsted er primært muligheden for at kunne bruge min faglighed og erfaring i friviligt arbejde, i helt andre omgivelser og i en helt anden kultur. Derudover giver det mig mulighed for at udvikle og udfordre mig selv – og et tiltrængt afbræk i hverdagen og den daglige trummerum.

Hvilke forventninger har du til udsendelsen?
Jeg forventer, at det uden tvivl bliver en udfordring at få det tekniske og praktiske til at spille, samtidig med at skulle navigere et nyt sted. Men jeg satser på at vi nok skal nå i mål. Jeg tror også, at det kan blive en udfordring at få brugerne til at tilslutte sig en ny måde at kunne søge information på. Derudover forventer jeg også at det bliver lærerigt og en oplevelse for livet.

Nævn tre ting du helt sikkert vil medbringe:
Lakridser, Kindle, solcreme.