Lotte Abildgaard

Navn:

Lotte Abildgaard

Hvor skal du udsendes til:

Kilimanjaro School of Pharmacy (KSP), Moshi, Tanzania

Hvornår:

Oktober 2019 – marts 2020

Alder:

46

Uddannelse:

Cand.Pharm.

Hjemby:

Hillerød

Hvad skal du lave i Tanzania?

De første uger af mit ophold skal jeg – sammen med bibliotekaren Tina – have de 10 pc’er, som vi har med, op at køre. Det er målet at pc’erne skal bruges til informationssøgning, og i den forbindelse skal der laves vejledninger og opgaver til de studerende på skolen.

Og ellers skal jeg undervise og bidrage til udvikling af den faglige undervisning. Jeg har mange års erfaring som underviser, og det gibber lidt i mit underviserhjerte, når jeg hører, at langt det meste af undervisningen foregår som foredrag med PowerPoints og udenadslære. Så jeg har en drøm om at ruske lidt op i de pædagogiske metoder – men tilgår opgaven med ydmyghed og respekt for, at det er en anden kultur, jeg kommer ned til.

Hvad er din motivation for at tage af sted?

Jeg har fulgt FuGs arbejde og KSP-projektet igennem mange år, og nu glæder jeg mig til, at jeg selv kan bidrage aktivt til projektet. Jeg har før været i Tanzania i en anden sammenhæng og har drømt om at komme tilbage og arbejde som frivillig, så jeg er enormt glad for at få muligheden nu. Jeg har været på samme arbejdsplads i Danmark i 15 år, og jeg har unger, der er ved at flytte hjemmefra, så jeg er klar til at få nye oplevelser og give den gas med et job under helt andre omstændigheder.


Hvilke forventninger har du til udsendelsen?
Først og fremmest bliver det helt sikkert en oplevelse for livet. Og så forventer jeg, at der kommer til at være uventede udfordringer i forbindelse med nogle af mine arbejdsopgaver, men vi finder nok en alternativ løsning.

Nævn tre ting du helt sikkert vil medbringe:

Mine vandrestøvler, en bog om pædagogiske læringsmetoder og mine drenge, som kommer og holder jul i Tanzania i år.