Industrial Pharmacy Advanced Training program

Industrial Pharmacy Advanced Training program (IPAT) er resultatet af en drøm, som en KSP-underviser, sister Zita, har gjort til virkelighed. Hun gik rundt med et brændende ønske om, at afrikanere skulle lære at arbejde efter Good Manufacturing Practice (GMP) principperne, og derfor tog hun telefonen og ringede til professor Byrn fra Purdue University, USA. Han var lydhør overfor hendes vision, og inviterede hende til USA i et halvt års tid, hvor hun var i praktik både på universitetet og i medicinalindustrien. Her blev idéen til IPAT-kurset født, og i 2008 startede det første hold studerende på uddannelsen, som fik base på KSP. Kurset forløber som et samarbejde mellem KSP, Purdue University og Howard University, USA.

Kurset henvender sig til færdiguddannede fra lægemiddelindustrien, nationale styrelser og universiteter, og tiltrækker folk fra hele Afrika. Det består af 4 moduler af hver 2 uger, som afholdes i marts og august, således at det tager 2 år at gennemføre. De 4 moduler er:

  1. Drug Discovery
  2. Drug Development and Regulatory and Quality Compliance
  3. Drug Manufacturing Process (GMP) and API Synthesis
  4. Regulatory Documents and Generic Drug Approval Submissions

Det tredje modul, Drug Manufacturing Process (GMP) and API Synthesis, består af praktiske øvelser, som foregår i et fremstillingslaboratorium, der er bygget på KSP ved hjælp af tyske fondsmidler.

I fjerde modul er der lagt vægt på, hvordan man skruer en abbreviated new drug application (ANDA) sammen i forbindelse med godkendelse af generiske produkter (kopimedicin). Tanken bag er at afrikanske lande i højere grad skal tjene penge på den medicin der sælges i Afrika. Dette skal opnås ved at afrikanerne selv bliver i stand til at sende generika på markedet i stedet for at købe medicinen i udlandet.

På grund af IPAT-kurset blev KSP i 2012 anerkendt af the African Network for Drugs and Diagnostics Innovation (ANDI) som et ‘Centre of Excellence in Drug Manufacturing and Regulatory Training’ in Sub Saharan Africa.

Ansøgerne kan søge om økonomisk støtte til kurset gennem United Nations Industrial Development Organization (UNIDO). Se opslag fra UNIDO om kurset HER.